Stock

Bedömning av produkt som tillåten för ekologisk produktion
SE
SE

Kiwa erbjuder möjligheten att få en produkt bedömd som tillåten att använda i KRAV-godkänd eller EU-ekologisk produktion (EG) nr 834/2007.

Denna bedömning av produkter som tillåtna i ekologisk produktion lämpar sig för t ex
• mineral- eller vitamintillskott
• kraftfoderblandningar (för enkelmagade djur)
• ensileringsmedel
• växtskyddsmedel
• gödsel
• jordförbättringsmedel

Syftet med denna bedömning är att förtydliga för producenter med ekologisk produktion vilka produkter som är tillåtna att använda i produktionen. Även produkter som inte innehåller några ekologiska råvaror, kan vara tillåtna att använda i en KRAV-certifierad/EU-certifierad produktion, eftersom de ingående råvarorna och framställningsprocesserna är tillåtna.

För vem?

För att få marknadsföra att en konventionell produkt är tillåten att använda i en KRAV-certifierad eller EU-ekologisk produktion ska produkten i fråga ha genomgått en bedömning av ett ackrediterat certifieringsbolag. Certifieringsbolagets bedömning går ut på att undersöka om produkten uppfyller KRAV:s/EUs regelverk rörande råvarors ursprung, produktionsprocesser m.m.

Tillverkare och marknadsförare av produkter som bedömts som tillåtna får informera om att produkten är tillåten att använda i certifierad ekologisk produktion.

OBS! Eftersom dessa produkter inte är certifierade enligt KRAV:s regelverk så får inte produkten benämnas KRAV-certifierad och KRAV:s märke får inte användas i marknadsföringen. Detta gäller även hänvisning till EUs ekologiska logotyp, EU-lövet.

Varför välja Kiwa?

Kiwa Sverige erbjuder bedömning av produkter som tillåtna för ekologisk produktion.
Ring oss för offert.


Välkommen att kontakta Kiwa för mer information eller ansökningshandlingar.

Mer information

Marianne Hellbe
marianne.hellbe@kiwa.se
070 - 342 81 31

Kontakta oss

Skicka