Glas, dörrar och fönster

De senaste åren har det kommit fler och fler nya regler som gäller för glas, dörrar och fönster. Framförallt har de nya europeiska reglerna blivit obligatoriska, och det innebär en hel del förändringar för företagen. Som anmält organ för byggnadsmaterial (nr 0620) hjälper vi tillverkare av glas, dörrar och fönster med deras CE-märkning. Samtidigt kombinerar vi detta med andra tjänster och typgodkännanden som till exempel P-regler för isolerrutor eller något andra produktcertifikat som KOMO (Holland) och RAL (Tyskland). Samtidigt är vi partner för Svensk Planglasförening i olika tekniska frågor.

Kiwa utför första kontroll av den tekniska dokumentation, av fabrik och tillverkningskontroll, typprovning, fortlöpande övervakning, utvärdering och godkännande av tillverkningskontroll i fabrik t.o.m. ett EU-intyg om överensstämmelse (krav för hög risk produkter som till exempel brandskydd, skotthämmande eller explosionshämmande). För de vanligaste produkterna finns en frivillig certifiering baserad på standarden.

Kiwa Nordic är medlem av ’Kiwa Expert Centre Glass’ och har därigenom tillgång till all expertis som finns på dessa områden inom Europa. Vårt laboratorium för glas, som är anmält för alla typer av provning av glas (nr 1032), kan bistår med de önskade proven. Klicka här för att ladda ner vår folder CE-märkning för förseglat glas.