Praktisk kyl och värmepumpteknik (3dagar)

En praktisk och teoretisk kyl och värmepumpteknisk kurs. I kursen ingår teoretiska genomgångar, men den huvudsakliga delen av kursen innefattar intressanta och lärorika praktiska övningar, för att förbereda kursdeltagarna på bästa sätt. Kursdeltagarna arbetar med de praktiska övningarna på egenhand samt tillsammans. Kursen avslutas med Incert:s teoretiska- och praktiska examineringsprov.

För vem?

Kursen är för dig som:

  • Är aktiv i branschen och har flerårig yrkeserfarenhet av service och underhåll men har inget kylcertifikat och/eller:
  • Har genomfört kursen Teoretisk kyl och värmepumpteknik 2 dagar. 

    Rekommendation till dig som har begränsad yrkeserfarenhet: teorikursen, Teoretisk kyl och värmepumpteknik 2 dagar. 
     

Målsättning:
En kurs som ska ge dig en bra kyl- och värmepumpsteknisk förståelse och en god kunskap hur du ska hantera din personliga utrustning.  

Upplägg

Kursen bjuder på aktiva dagar med teori och praktik. Det är en halv dag teori, resterande tid ägnas åt praktiska övningar där deltagarna arbetar på egen hand eller i mindre grupper om två. Kursen avslutas sedan med examination.

Dag 1

Dagen börjar med en teoretisk genomgång av grundläggande begrepp och termer, vi tittar på kretsloppet i en kyl eller värmepumpprocess.

Dagen fortsätter med de praktiska övningarna, där kursdeltagarna lär sig kontrollera och hantera utrustningen. De teoretiska kunskaperna är en god grund till förståelsen i de praktiska övningarna.  Du tillgodogör och lär dig alla moment i det praktiska arbetet enklare ju mer förberedd du är.

Dag 2

Dag två forstsätter med praktiska övningar på egen hand i kombination med enklare genomgångar med frågeställningar om regelverken och kyl/värmepump tekniska frågor.

Dag 3

Sista dagen på kursen är det provdag, med prov från Incert. Kursdeltagarna avlägger ett teoretisk prov digitalt på 2 timmar samt ett 4 timmars praktisk prov.  

Kursinnehåll

Repetition grundläggande värmelära.

Driftsättning.

Genomgång av regelverk.

Kontroll av överhettning och underkylning.

Skyddsgasfyllning.

Kontroll och justering av pressostaterna.

Schemaläsning.

Kontroll av serviceutrustning.

Kylprocessens funktion och uppbyggnad.

Vacuumsugning. Tömning/Fyllning.

Okulärkontroll.

 

 

Hålltider

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Start kl. 08.00

Kl. 08.00

Provdag med start kl. 07.30

Lunch 12.00-12.45

Slut kl. 18.00

18.00

17.00

 

 

Kursorter och kursdatum hösten 2017

Karlskrona: 11-14 september (FULLBOKAD), 27-30 november. 

Markaryd: 23-26 oktober. 

Kostnader

Total kurskostnad är 13 900 kronor. I kursavgiften ingår praktiskt + teoretiskt prov från INCERT, kursmaterial samt  lunch och fika alla 3 dagarna.

Varför välja Kiwa?

Kiwa Sverige har lång erfarenhet och stort kunnande inom kyla. Vår utbildare Bengt Karlsson har 18 års erfarenhet som utbildare inom kyl och värmepumpsteknik.  Vi arbetar nära våra kunder och eftersträvar alltid snabb och korrekt service.