Utbildning & Examinering Kyla

Utbildning & Examinering Kyla

Kiwa Sverige erbjuder populära utbildningar inom kyla och värme. Vi är ett praktiskt examinationscentra och erbjuder på uppdrag av INCERT examineringsprov, i samband med våra kurser.

Vi erbjuder ett anpassat kursutbud för dig där du kan välja med hänsyn till yrkeserfarenhet eller tidigare studier. Det finns både praktiska och teoretiska kurser, och riktar sig både till dig med mindre yrkeserfarenhet inom kyla, och till dig som arbetar med läckagekontroll, återvinning, installation och service på kyl- och värmepumpsaggregat med miljöpåverkande HFC-gaser (exempelvis R134a, R407C och R410A).

Efter genomgången kurs och examination kan du som vill ha ett personligt kylcertifikat ansöka om kylcertifiering hos INCERT. INCERT är det ackrediterade certifieringsorgan som utfärdar dessa certifikat. Mer information om certifieringen hittar du här INCERT.

Du kan välja mellan följande kursupplägg:

  • Omexamineringskurs (2 dagar):
    För dig som har ett kylcertifikat som behövs förnyas går vi genom grundläggande enheter, kyl och värmepump-processen, diagram, tabeller och gällande regelverk;
  • Praktisk kyl och värmepumpteknik (3 dagar):
    Du är eller har varit aktiv i branschen och har flerårig yrkeserfarenhet i service och underhåll eller en kul/värmepumpteknisk utbildning men har inget kylcertifikat. Det är en praktisk kurs där du lär dig alla steg för att kunna arbete med utrustning innehållande HFC köldmedier. I de praktiska och teoretiska momenten tillsammans med tidigare erfarenhet får du en grundläggande förståelse för processen på kul/frusmaskin eller ett värmepumpaggregat.
  • Teoretisk kyl och värmepumpteknik (2 dagar):
    Känner du att du vill har mer teoretiska bagage innan du forsätter med själva kursen inklusive examinering erbjuder vi denna teori kurs. Kursen rekommenderas om du har begränsat yrkeserfarenhet innan man genomför den praktiska kursen. Kursen är utan INCERT examineringsprov.

Mer information om dessa kylkurser och examineringar finns på länkar nedanför.

Kiwa har mer en 18 år erfarenhet som utbildare inom kyl och värmepumpsteknik. Vi har egen mobila utrustning som använts i samban med den praktiska kursen. Alt material är eget och uppdateras årligen. 

Om du har frågor om våra kylutbildningar och examineringar så är du välkommen att kontakta 
Hanna Karlsson per tel 0729 - 74 79 30 eller hanna.karlsson@kiwa.se